Doelen stellen aan de hand van je voornemens?

Doelen stellen aan de hand van je voornemens?

Vandaag hebben we en gastblog van Kim de Jong. Kim, eigenaresse van House of Tax, is belasting adviseur. Ze helpt online om zelf je administratie bij te houden en te begrijpen hoe je dat het best kunt aanpakken. Zodat je exact weet wat de Belastingdienst van je verwacht; dat je administratie simpel en optimaal ingericht is; het geheel je slechts een paar uur per maand kost en vooral: dat je er geen kopzorgen van krijgt!
Naast belastingadviseur is Kim ook financieel strategist en helpt ze ondernemers bij het stellen van hun financi√ęle doelen gekoppeld aan hun dromen.

Quote: The timing rarely seems right

 

The Timing Rarely Seems Right Until…

…you look back. Now is always the time to start.

 

ūü•āIk ben gek op cijfers en data, hou van feestjes, en¬†#goaldigging¬†is life maar ik heb dus echt niets met goede voornemens op 1 januari. Het is complete bullshit en de wereld op zijn kop! Ik leg je uit waarom + geef je een aantal korte stappen om jouw goede voornemens om te zetten in haalbare doelen.

Laten we beginnen met een reality check: we zien het verschil niet meer tussen cijfers als meer instrument en cijfers als doel.

 

DROMEN vs CIJFERS

We hangen cijfers, bijvoorbeeld data, niet aan doelen als een meet instrument, maar maken dit een doel op zichzelf (hallo goede voornemens op 1 januari!) En daar gaat het fout. Cijfers; of het nu gaat om data, omzet aantallen of keiharde Euro’s kunnen je alleen op zeer korte termijn motiveren om een doel te behalen.
Met zeer korte termijn bedoel ik een week. Maximaal twee.. misschien, maar dat wil jij niet. Nee, jouw dromen en voornemens zijn groter dan dat, je emoties eromheen liggen ook dieper – anders had je ze niet symbolisch aan een datum gehangen maar was je wel direct begonnen :).
Het zijn diezelfde emoties waar we super snel overheen stappen, zodra je de cijfers op papier hebt gezet als oplossing (doel). De emoties die je voelt vanuit het verlangen naar het gene dat je wilt heb je nodig om deze te vormen naar wilskracht en voldoening – daarmee ga je geheid jouw doelen behalen!
Daarnaast gebruik je cijfers zoals data en Euro’s als meet instrumenten om te zien hoe je ervoor staat.
De emoties die je voelt vanuit het verlangen
naar het gene dat je wilt heb je nodig om deze te
vormen naar wilskracht en voldoening.

HOE DAN WEL?

Gelukkig is het super simpel om je doelen strategie te veranderen en kun je NU direct aan de slag.
Schrijf op:
1. Het resultaat op dat je wilt behalen;
2. WAAROM wil  je dit resultaat wilt behalen, welk gevoel krijg je ervan?
3. Waarom wil jij je zo voelen?
4. Bingo! Als het goed is heb je nu een emotie te pakken. Een emotie waarvan jij denkt dat je die alleen kan ervaren zodra jij je doel bereikt hebt. Daarom heb je ook al die gekke cijfertjes eraan gehangen.
5. Nu begint het leuke werk! Schrijf acties op die je kan ondernemen die jou direct deze emotie kunnen geven (houd dit nog even los van je eind resultaat)
6. Pas nu komt het resultaat weer terug en hang je de cijfers, aantallen, en data als meetlat naast je weg van nu naar het resultaat.
7. Terug naar ACTIE! Je planning bestaat uit het inzetten van acties uit stap 5 die jou je gewilde emotie geven + je een stap dichterbij je doel gaan brengen.
8. Let’s kick some ass!

 

Even een voorbeeld:
In plaats van de focus op 5.000 volgers te leggen zou ik dan een lijst met actie punten maken die ervoor zorgen dat ik mij persoonlijk verbonden voel met al mijn volgers + het maken van nieuwe volgers niet in de weg staat. En die nieuwe volgers die komen dan vanzelf wel (echt waar!).

PS: En weet je wat nu het aller fijnste is aan doelen stellen vanuit emotie? Je kan niet falen! Je mist geen deadlines en kan elke dag voldoening halen uit het feit dat je bezig bent met jouw doelen te verwezenlijken. Waarom zou je daarmee wachten? #gogetthemtiger

Good luck!

 

Wist je trouwens dat Kim een super gave facebook groep heeft? Ze mocht daarvoor onlangs zelfs bij Facebook Nederland langskomen. Hoe vet is dat! In deze groep deelt ze heel veel tips en tricks rondom boekhouding en administratie.
En als je toch bezig bent, check dan ook gelijk haar website.

Wat zijn jouw voornemens, deel ze vooral! Dit kan ook in de Flow Planners Inspiratie facebook groep.

1 Reactie

Geef een reactie