In drie stappen de basis voor jouw droomleven!

In drie stappen de basis voor jouw droomleven!

Zat ik vorige week nog heerlijk in een hotel in Hoofddorp te werken, zit ik nu weer “gewoon” aan de eetkamertafel in mijn huis. Maar terwijl ik dit schrijf, besef ik dat dat eigenlijk ook niet heel erg gewoon is. Er zijn zoveel mensen in de grote buitenwereld die graag voor zichzelf zouden beginnen, die meer grip op hun leven willen krijgen, maar die nog niet de kracht hebben gevonden om deze stap te zetten.

Daarom vandaag de drie stappen die jou gaan helpen om de basis te leggen voor jouw droomleven!

Stop waiting for things to happen

 

Je bent namelijk in de mogelijkheid om jouw droomleven te gaan leven! Belangrijk is alleen de vraag of je bereid bent de stappen te nemen die daarbij horen. Wil jij écht jouw droomleven leven? Wil jij écht dat er “dingen” gaan gebeuren in je leven?

Ja?! DOEN DAN! Wat houdt je nog tegen? Mogelijk onderneem je geen actie, omdat je niet precies weet wat je wilt. Of WAAROM je het wilt. Misschien weet je wel wat je wilt en waarom, maar blijf je hangen op de WAT ga ik dan doen? Of misschien weet je niet HOE je dit moet gaan doen…

Allemaal stappen die jouw kunnen tegenhouden om jouw droomleven te gaan leven.

 

De waarom, wat en hoe zijn wellicht de belangrijkste vragen die je jezelf kan stellen in je leven. Het begint altijd bij de waarom. Als je niet weet waarom je iets doet, kan je nog zo’n goed plan hebben uitgestippeld, je zal waarschijnlijk bij de eerste de beste tegenslag uit het veld geslagen zijn en opgeven.
Mocht je vanuit je wilskracht tóch doorgaan, dan zal je later uit het veld geslagen worden, of het wordt gevecht tot aan je doel, zonder dat je kan genieten van de reis zelf. En de reis zelf is al een beleving op zich! Ik wil daarom ook dat je die volledig voelt.

De reis naar je doel is een beleving op zich!
Ik wil dat je dit volledig voelt.

Waarom

Een super fijne manier om achter je waarom te komen is door het maken van een visionboard. Een visionboard is een manier om jouw dromen tot leven te laten komen. Het is een collage van plaatjes, woorden en quotes die aansluiten bij jouw wensen, doelen en dromen.

Voor veel mensen is het ontzettend moeilijk om hun dromen en hun gevoel onder woorden te brengen. Sterker nog, veel mensen geven aan geen dromen te hebben. Door gebruik te maken van het visionboard worden dromen tastbaar en ga je veel beter inzien waar je eigenlijk naar toe wilt.
Veel mensen, die aangeven geen droom te hebben, komen zelfs tot de ontdekking dat ze wel een droom hebben.

Ik wil je daarom ook adviseren om aan de slag te gaan met het maken van een Visionboard! Zelf herhaal ik dit proces regelmatig. Een visionboard kan je online maken, bijvoorbeeld in Pinterest.
Ga je voor de eerste keer écht aan de slag met het maken van een visionboard? Doe dit dan op papier. Je zal op een intenser niveau bezig zijn met je eigen waarom! Maak even echt tijd vrij om zonder afleiding bezig te kunnen zijn met je eigen wensen en gevoelens. Ik heb een blog geschreven waarin ik stap voor stap uitleg hoe je het beste een Visionboard kunt maken!

 

Wat

Wanneer je je waarom helder voor ogen hebt is de volgende stap het bepalen wat je gaat doen.
Misschien wil je wel tekstschrijver worden en op een locatie onafhankelijke plek kunnen werken. Of misschien wil je chirurg worden op de Eerste Hulp om mensen zo snel mogelijk te kunnen helpen. Super mooi!

Weet je nog niet wat je wilt, ga het dan niet forceren! Een vriendin van mij zei zojuist iets heel moois: “Loslaten is ook een spirituele wet van succes.”
Ga dus niet plichtmatig op onderzoek uit om te ontdekken wat je wilt. Laat dit een ervaring op zich zijn. Op scholen hebben ze niet voor niets stages. Je kan dan ontdekken welke mogelijkheden je aanspreken en welke mogelijkheden totaal niet!
Ga op je gemak ontdekken wat het is dat jij wilt. Vraag of je misschien met bedrijven mag meekijken of volg een cursus of workshop om te ontdekken of een bepaald vakgebied bij jou past.

Pas wanneer je zeker weet wat je wilt, is het tijd voor de laatste stap!

 

Hoe

Wanneer je je waarom hebt bepaald en je weet wat het is dat je wilt doen wordt het tijd voor je hoe. Nu pas en niet eerder!
Wanneer je begint bij je “hoe” ga je werken vanuit je omstandigheden op dat moment, in plaats van actief de juiste omstandigheden gaan creëren om je droomleven te leven!

De hoe is daarom de laatste, maar wederom een heel belangrijke stap. Een stap die door veel mensen wordt overslagen, omdat deze stap de nodige discipline en creativiteit vereist. Om namelijk je droomleven te gaan leven zal je eerst stappen moeten ondernemen voordat je daar bent.
Dit kost extra tijd en energie, naast je dagelijkse bezigheden.

Wanneer je bijvoorbeeld zelfstandig tekstschrijver wilt worden moet je waarschijnlijk in je vrije tijd een hoop leren en werken. Dit mogelijk naast een drukke baan of druk gezinsleven. Denk aan het ontwikkelen van je schrijfstijl, acquisitie, opdrachten van opdrachtgevers maken, bedrijfsvoering, enzovoort.

Het is daarom heel belangrijk dat je gaat stilstaan bij hoe je dit gaat doen. Je zal tijd vrij moeten maken en inplannen om jezelf hierin te gaan ontwikkelen. Je zal misschien in de avonden moeten werken, je huisgenoten zullen je mogelijkerwijs moeten ondersteunen in het huishouden (zodat jij meer vrije tijd krijgt), misschien moet je extra oppas regelen voor je kindje, enzovoort.
Wanneer je niet inplant wanneer je de stappen gaat ondernemen, die je dichter bij jouw droom brengen, is de kans groot dat je gaat vervallen in het zoeken naar excuses om dingen niet te doen. Je bent bijvoorbeeld moe na een dag hard werken en je hebt niet ingepland dat je vanavond gaat studeren, dan eindig je misschien wel met een zak chips onder een dekentje op de bank, kijkend naar je favoriete serie op Netflix.

Maak daarom voor jezelf een stappenplan, hoe ga jij de ruimte creëren zodat je kan gaan werken aan je droomleven. Nu ben ik me er bewust van dat je te maken gaat krijgen met verschuivende prioriteiten. Je gaat te maken krijgen met momenten waarop je hebt ingepland te zullen gaan werken, maar je kindje is ziek of je moet overwerken op je werk. Dat zijn omstandigheden waar je niets aan kunt veranderen, maar wanneer de basis en de intentie juist is én je WAAROM is belangrijk genoeg, zul je in de normale situatie de tijd vinden waarop jij je droomleven kan gaan realiseren!

 

Deel jouw droomleven hieronder in de comments!

 

1 Reactie
  • Pingback:Het effect van beginnen - Flow Planners
    Geplaatst op 11:40h, 16 april Beantwoorden

    […] heb ik eerder een blog geschreven over de drie stappen om de basis voor jouw droomleven te leggen. Daarin heb ik de snelweg tot succes uitgelegd. Van de waarom door […]

Geef een reactie