Ik ga stoppen met werken!

Ik ga stoppen met werken!

Gister was ik druk bezig met mijn huishouden vanwege een bezichtiging en toen kwam ik op de zin: “Ik ga stoppen met werken!” En dat voelde écht als een opluchting. Een van mijn doelen voor 2019 is namelijk om niet meer zo serieus te zijn in mijn werken, maar om meer te gaan genieten. En stoppen met werken legt voor mij de vinger op de zere plek. 

 

Maar Marloes, ga je stoppen dan met Flow Planners? Nee! Flow Planners is het beste wat mij ooit is overkomen, op werkgebied dan. Ik vind het zo tof, ik vind het zo leuk, ik kan er al mijn passie in kwijt. En precies dat is waarom ik wil stoppen met werken.

Werken voelt voor mij als een verplichting. Als het uitvoeren van taken in opdracht van een ander. Omdat het moet. Niet omdat ik het wil. De “WHY” wordt hierin niet ondersteunt. Hoewel ik de laatste tijd steeds relaxter word in

mijn vrije tijd, ik meer kan ontspannen en ik niet constant in een “aan-modus” verkeer, merkte ik ook op dat ik serieuzer werd in mijn werk. Ik ging meer vanuit een werknemers positie kijken naar mijn werkzaamheden. Wat moet ik nog doen? Welke taken moeten nog worden afgevinkt? Werk ik wel efficiënt en productief genoeg?

 

Weg was de inspiratie.

Weg was het enthousiaste brandende gevoel van een eigen onderneming. Weg was de creativiteit. En vooral het vertrouwen in mijzelf ebde steeds meer naar de achtergrond. Hoewel Flow Planners met 50% is gegroeid dit afgelopen kwartaal ten opzichte van Q4 in 2017 is het nog steeds een bumpy ride. Er zit heel veel privé geld in Flow Planners. Ik werk inmiddels 2 jaar voor mezelf, maar heb mezelf nog geen euro salarisbetaald. Er wordt zo vaak vergeten hoeveel geld er in productontwikkeling gaat zitten.

Deze “last” op mijn schouders zorgde ervoor dat ik steeds meer in de verkramping ging, dat ik niet meer vanuit de creative ondernemersmind kon werken, maar dat ik écht ging werken vanuit het moeten presteren. Wanneer ik namelijk dit jaar niet presteer is er namelijk geen financiële ruimte meer om een planner uit te geven in 2020. Tenzij een externe partij opeens met een investering gaat komen of in 1 keer 500 planners besteld, want geloof me, het uitgeven (ontwerpen, produceren en op de markt zetten) van een eigen planner gaat niet met een klein budget.

Het leukste van ondernemer zijn is dat je zelf mag bepalen hoeveel lol je maakt, maar dat is ook gelijk het moeilijkste.

Ik wil meer plezier maken.

Eind vorig jaar zag ik al “opeens” het licht om het zomaar te zeggen. Ik zei tegen een vriendin dat ik meer lol wil hebben, ik voelde in elke vezel van mijn lijf dat ik niet meer zo serieus wil zijn. Ik wil meer plezier maken. Het leukste van ondernemer zijn is dat je zelf mag bepalen hoeveel lol je maakt, maar dat is ook gelijk het moeilijkste.
Mijn vriendin en ik resoneren wel vaker op dezelfde golflengte en zij was die dag alleen naar de sauna geweest en in de sauna was ze tot dezelfde conclusie gekomen. Toen we elkaar aan het einde van de dag aan de telefoon hadden en we dit bespraken was dat voor mij ook echt een bevestiging dat ik hier wat mee moet doen.

Nu is dat wel makkelijker gezegd dan gedaan. Om te ontdekken hoe moest ik vooral eerst afstand nemen. De twee weken kerstvakantie kwamen daarom ook als geroepen. Wat een heerlijke periode was dat. Ik heb genoten van familie en vrienden om mij heen. Intens genoten van de momenten dat we alleen met het gezin waren. En wanneer ik er zin in had heb ik wat rommel uitgezocht en opgeruimd in huis. Niets moest, maar bovenal heb ik ontdekt dat ik wandelen leuk vind. De serieuze in mij vond het nooit leuk; “dat is alleen voor mensen met een hond”. Maar in de periode waar deze mening is ontstaan werkte ik bij een dierenkliniek en in een restaurant en later op een strandtent. Ik liep al meer dan genoeg! Ik had niet de behoefte om daarnaast meer te gaan bewegen. Maar nu ik hele dagen op mijn gat serieus zit te zijn achter een computer merk ik pas hoe fijn het is om af en toe los te komen van alles en alleen maar te hoeven genieten van het buiten zijn.

Marloes en Fleur

Ik wil niet meer werken, ik wil weer gaan ondernemen. Mijn dromen zijn groot, mijn passie is enorm. En nu ik de keuze heb gemaakt om te stoppen met werken en het ondernemen weer op te pakken gaat de inspiratie weer stromen. De ideeën schieten door mijn hoofd. Niets is te gek. Ik ga lol maken, mensen ontmoeten en genieten van de vrijheid van het ondernemerschap.

 

Ik wil alleen werken met leuke mensen.

Ik wil alleen nog maar samenwerken met mensen die ik leuk vind. In de afgelopen twee jaar heb ik best wat shit voor mijn kiezen gekregen rondom Flow Planners. Ik wil alleen nog maar een team van mensen om mij heen verzamelen waar ik op kan vertrouwen, maar waarmee ik ook lol kan maken.

Ik geloof niet dat het verstandig is om te gaan werken met vrienden of familie, maar ik geloof wel dat vanuit samenwerkingen mooie vriendschappen kunnen ontstaan. Vrijdag zat ik nog aan de eettafel bij Rob en Fleur van Bureau Checklist en gister zei ik nog tegen Sabine, mijn nieuwe grafisch designer (website volgt nog): “Het ontmoeten, het samenwerken, het opliften, het elkaar uit de shit halen, de schouder om op te huilen, de champagne om samen te proosten dat is wat een samenwerking zo mooi maakt.”

We kunnen sparren met elkaar, we geven elkaar nieuwe ideeën, we kunnen onze beren op de weg bespreken en vervolgens gaan we weer verder met onze eigen ondernemingen.

 

Dus vanaf nu stop ik met werken en ga ik weer mijn passie beoefenen. Ondernemerschap is een spel en ik hou er van!

 

P.s. Bestel ook hier ook jouw planner voor 2019.

8 Reactie's
 • Yvonne Stegeman
  Geplaatst op 12:24h, 10 januari Beantwoorden

  Wat heb je het mooi verwoord Marloes!
  Eerst schrok ik even: nee, je gaat stoppen!
  Maar gelukkig wordt het een andere manier van ondernemen!

  Ik ben het met je eens. Ik had in december hetzelfde gevoel. Ik wil weer gaan maken waar ik zelf voor kies. Ik wil weer zelf bedenken hoe en wat.

  Ik heb besloten om meer uit eigen gevoel te gaan naaien en creëren. Dat ga ik verkopen.
  Daar rollen weer opdrachten uit, hopelijk.
  Maar vooral: wat wil Ik?
  Dank je wel voor de eye-opener.
  En succes met ondernemen.

  • Marloes
   Geplaatst op 13:31h, 10 januari Beantwoorden

   Mooi Yvonne!

 • Janneke de Geus
  Geplaatst op 22:30h, 10 januari Beantwoorden

  Wat een HEERLIJK artikel!!! Supere Langedijk wat je hier aankaart. En ik geloof echt dat hoe sensitiever (en dus ook creatiever en empathischer) we zijn, hoe meer dit opgaat. We willen heel veel doen en onze bergen verzetten, maar wel met de juiste energie. Met fun en opwinding en daadkracht, afgewisseld met veel momenten van bezinning en ‘landen in ons eigen lichaam. #girlshavingfun while #rockingtheworld 💫💖💫

  • Marloes
   Geplaatst op 10:13h, 11 januari Beantwoorden

   Mooi verwoord Janneke. Plannen, werken en leven vanuit innerlijk balans, met ons hoofd in gedachten. Dan zullen we inderdaad de bergen verzetten vanuit een positieve vibe!

 • Adine @ LekkerLevenMetminder.nl
  Geplaatst op 13:02h, 11 januari Beantwoorden

  Heerlijk!! En een hele geruststelling dat je niet gaat stoppen met Flow Planners!

  • Marloes
   Geplaatst op 15:56h, 11 januari Beantwoorden

   Hahaha. No worries, veel te leuk om te doen :-D.

 • Pingback:Met de billen bloot, Flow Planners F - Flow Planners
  Geplaatst op 13:08h, 14 januari Beantwoorden

  […] dit heeft met wel tot het inzicht gebracht dat ik meer lol wil hebben in mijn werk, zoals je in mijn vorige blog hebt kunnen lezen. Maar desalnietemin was ik nog steeds niet blij met mijn planner. De fouten […]

 • Pingback:Met de billen bloot en weer door. - Flow Planners
  Geplaatst op 13:19h, 14 januari Beantwoorden

  […] dit heeft met wel tot het inzicht gebracht dat ik meer lol wil hebben in mijn werk, zoals je in mijn vorige blog hebt kunnen lezen. Maar desalnietemin was ik nog steeds niet blij met mijn planner. De fouten […]

Geef een reactie