Ik wil veranderen. Ik ga veranderen!

Ik wil veranderen. Ik ga veranderen!

De quote van deze week is er 1 die me wel heel erg aan het denken zet en die me eigenlijk ook persoonlijk meer raakt dan ik misschien wil toegeven. Hoe komt dat nou toch dat ik graag wil veranderen, maar ik tegelijkertijd verandering ook heel vervelend en eng vind. Het zet me aan het denken over wat ik nu eigenlijk wil. Het zal dit keer een heel persoonlijke blog worden. Eéntje met een kijkje in mijn hoofd.

Quote: desire to change

 

Ik roep best vaak dat ik bepaalde dingen/aspecten in mijn leven wil veranderen, maar tegelijkertijd verander ik ze (naar mijn ambitieuze idee) niet snel genoeg. Nu weet ik dat het een heel proces is en wij mensen vanuit de oorsprong eigenlijk zijn gebouwd met een instinct om weg te lopen of alert te zijn voor alles wat anders of nieuw is. Het is dus eigenlijk ontzettend logisch dat we verandering eng vinden.

Toch voel ik ook de onrust in mijn lichaam en in mijn hoofd. Ik wil dat bepaalde aspecten in mijn leven veranderen, ik wil veranderen!

Zo, nu heb ik het uitgesproken. Dit bericht staat nu nog niet gepubliceerd dus het kan nog totaal anders gaan lopen, maar voor nu denk ik dat ik het wereldkundig ga maken (slik)…

 

Disclaimer

Voordat ik commentaar krijg wil ik eerst beginnen met een disclaimer om duidelijk te maken wat ik wil zeggen. Ja, ik wil veranderen en nee, ik ben niet ontevreden over mezelf. Dat zijn namelijk twee heel verschillende dingen! Ik ben blij met de persoon die ik nu ben en ik ben ontzettend trots op wat ik al heb bereikt. Daar ben ik dan ook iedere dag dankbaar voor. Maar net zoals planten die wil hebben om te groeien, hebben mensen deze behoefte van nature ook. We zeggen niet voor niets, stilstand is achteruitgang.

Kan ik niet gewoon wat minder ambitieus zijn.

Ik lijk er van te houden om het mezelf met regelmaat ontzettend moeilijk te maken. Soms, of eigenlijk best vaak, vraag ik mezelf wel eens af wat ik mezelf allemaal aandoe. Kan ik niet gewoon wat minder ambitieus zijn, kan ik niet gewoon “settelen” met hoe het nu is?
Toch, wanneer het dan allemaal rustig is in mijn leven, verveel ik me en zoek ik toch weer de uitdaging op. Gevecht één heb ik dus afgesloten. Ik ben wie ik ben en ik ben nou eenmaal op zoek naar uitdagingen en rek graag mijn eigen grenzen op.

Genoeg verdediging, terug naar de topic, veranderen.

 

Wat wil ik veranderen?

Eigenlijk kan je het beter groeien noemen. Waar zou ik in willen groeien of ontwikkelen? Best veel dingen om eerlijk te zijn. Ik hou van lijstjes en ik ga nu dus eens een lijstje maken van dingen die ik zou willen veranderen of waar ik in wil groeien.

– Ik zou graag emotioneel stabieler willen worden. Ik kan nu nog wel eens echt uit het veld geslagen zijn
– Ik wil nog vaker de verleiding van mijn mobiel weerstaan en een goed boek ervoor in de plaats pakken
– Van meditatie een écht dagelijkse gewoonte willen maken, niet alleen op werkdagen, maar ook op mijn vrije dagen
– Ik zou graag “losser” met voeding om willen gaan. Nu heb ik de neiging of extreem gezond te eten of serieus de hele dag te willen snoepen (en dat laatste komt nog zeker te vaak voor)
– Ik wil graag sportiever zijn. Zo speel ik al een tijdje met de gedachte om te gaan hardlopen, maar “iets” houdt mij nu nog tegen
– Ik zou een gevoel van vrijheid willen ervaren. Vrijheid om te werken waar en wanneer ik dat maar wil!
– Ik wil graag van alles leren rondom mijn bedrijf. Zo wil ik beter mijn teksten kunnen schrijven, efficiënter werken, mijn website makkelijker zelf kunnen aanpassen, mijn social media strategie goed opbouwen, de flow planners community groter maken enzovoort.

To be honest, zo lang is het lijstje nog niet eens. Toch vind ik dat ik voor nu genoeg bloot geef.

 

Waarom wil ik veranderen

Mijn allereerste vraag is altijd, WAAROM. Deze vraag stel ik dus ook aan mezelf. Waarom wil ik veranderen, waarom wil ik al deze dingen. Het eerste antwoord wat in mij opkomt is vrij simpel. Ik wil alles uit mijn leven halen. Maar om tot de kern en tot de daadwerkelijke motivatie te komen is dit antwoord onvoldoende. Dit is voor mij niet perse een reden om me daadwerkelijk tot actie over te laten gaan. Wat dan wel?

Ik wil rust! Rust in mijn hoofd. Ik wil een balans in mijn leven waardoor ik zo optimaal mogelijk kan genieten van alles.
Zo zit ik momenteel lichamelijk niet lekker in mijn vel. Ik zou graag nog wat willen afvallen en bovenal meer willen sporten waardoor ik meer energie krijg, mijn hoofd kan legen, meer kracht ervaar en me “jonger” voel (want echt he… met mijn 33e sta ik minder in het leven en wil ik geen vermoeidheid of rugpijn of uitstraling in mijn benen ervaren!). Ik ben nu wat sporten betreft liever lui dan moe, maar aan de andere kant weet ik dat het een “state of mind” is van dit moment.
Ik ben momenteel heel erg bezig met het zoeken naar mijn ideale balans tussen werken en gezin. Doordat ik mijn werk heel erg leuk vind en doordat het nu nog voelt alsof ik te weinig tijd heb om efficiënt te gaan werken, heb ik de neiging om iedere vrij minuut van de dag te gaan werken. Als ik dan ga sporten voelt het alsof ik nog minder tijd heb voor Flow Planners en dat voelt niet goed op dit moment.

 

Eerst balans en dan veranderen

Nu gaat Daan, mijn jongste zoontje, sinds 2 weken ook naar school. Dit zorgt er voor dat ik enorm veel “vrije” tijd erbij heb gekregen. Downside is dat sinds hij naar school gaat we hier in huid ook met de griep te kampen hebben en mijn man doordeweeks (tijdelijk) niet thuis is vanwege zijn werk. As we speak zit ik ook deze blog te schrijven met Thijs, onze oudste zoon, naast mij aan tafel, omdat hij vandaag weer ziek is.

Mijn persoonlijke missie voor nu is het zoeken naar het ideale balans en het inbrengen van de rust. Ik geloof namelijk in het doorvoeren van allerlei ingrijpende veranderingen in 1 keer. Het gaat om het inbouwen van een gewoonte om vervolgens steeds een nieuwe gewoonte hieraan toe te voegen!
Voor nu wil ik graag het gevoel krijgen dat ik tijd in overvloed heb. Dit zal ik doen door zo efficiënt mogelijk te gaan werken. Denk aan werken met zo min mogelijk afleidingen, opbouwen van systemen, het focussen op 1 taak, en het timen van hoe lang ik nu werkelijk met dingen bezig ben uiteraard door mijn mindset hierover aan te passen.

Daarom zal ik ondertussen blijven werken aan mijn mindset en ga ik alvast in mijn gedachten het gevoel manifesteren en vastleggen dat ik wel sport en dat ik het ontzettend leuk vind! Dit om mij voor te bereiden om straks serieus de stap te zetten richting een sportief en gezond leven!

Zijn er dingen die jij wilt veranderen of ben jij helemaal tevreden zoals het is?

 

Geen reactie's

Geef een reactie