In gesprek met… Marloes de Jong

In gesprek met… Marloes de Jong

Tijd voor wat nieuws! Binnenkort starten we met de super toffe interview serie: “In gesprek met …”. In deze serie worden fanatieke gebruikers van de Flow Planners het hemd van hun lijf gevraagd. Zo kunnen zij hun ervaringen en tips rondom de planner en planning met jullie delen. Vandaag start ik alvast met beantwoorden van een aantal vragen!

Marloes de Jong | Flow Planners

 

Stel jezelf voor. Wie ben je? Wat doe je?

Ik ben Marloes de Jong en ik ben getrouwd met John de Jong. Samen hebben wij 2 kinderen, Thijs (6jaar) en Daan (4jaar) en we wonen in Stellendam. Een dorpje op het prachtige Goeree Overflakkee. In de weekenden zijn we veelvuldig te vinden in Battenoord, een dorpje 15 minuten van ons huis. Hier hebben wij een eigen chalet/stacaravan. Afgelopen jaar stond dit “gehucht” (circa 50 inwoners, oftewel meer mensen op de camping dan bewoners in het dorp ūüėÄ ) bekend om zijn gasten, de Flamingo’s, die hier ieder jaar overwinteren.
Naast mijn drukke gezinsleven ben ik begin 2017 gestart met Flow Planners. De beste carri√®re switch ever! Wat begon met alleen een planner is langzaam aan het uitgroeien tot d√© plek voor alles op het gebied van organiseren (bijvoorbeeld ook het AVG-template), inspiratie (via blogs en in de Facebookgroep) en in “real live” planning (d.m.v. Workshops, binnenkort meer informatie).

 

Wat was voor jou de reden om de Flow Planners agenda te ontwikkelen.

Ik zeg weleens gekscherend, ik ben een chaoot malloot, maar hier is geen enkel woord van gelogen. Ik moet alles opschrijven. Wanneer ik dat niet doe vergeet ik het vaak of ik “loop over”. Van een teveel aan input en prikkels kan ik behoorlijk overprikkeld raken. Om de rust te bewaren is het van belang dat ik mijn gedachten opschrijf. De planners die ik voorheen had boden mij niet de ruimte om alles op te schrijven waar ik behoefte aan had. Ooit kwam de gedachte in mij op dat het wel handig zou zijn om zelf zo’n planner te maken, maar 3 jaar lang heb ik deze gedachte onderdrukt. Totdat ik op een soort van impasse zat in mijn leven. Ik wist niet meer precies wat ik wilde. Na veel praten heb ik de knoop doorgehakt en de keuze gemaakt om er volledig voor te gaan!

 

Wat vind jij het fijnste aan de planner?

Ik ben zelf heel blij met de indeling van de week. Door de 3 kolommen per dag heb ik meer rust en overzicht. Ik heb minder het gevoel dat ik heel de dag aan het werk ben. Zo kan ik in 1 oogopslag zien welke dagdelen/dagen ik geen afspraken heb staan. De ruimte naast de dagen geeft me de mogelijkheid om mijn to-do’s uit te werken, waardoor ik meer gefocust aan de slag kan gaan.

 

Flow Planners weekoverzicht ma di groen

 

Besteed jij veel tijd/aandacht aan het stellen van doelen en het inplannen van je acties?

Ja best wel en ik ben bezig om hier nog meer ritme en structuur in aan te brengen. Puur om er voor te zorgen dat ik een houvast heb en het er niet tussendoor glipt. Op dit momentel werk ik bijvoorbeeld met maandelijkse sprints en weekdoelen en ben ik bezig om kwartaal tijdlijnen mijzelf nog meer eigen te maken.
Iedere zondag plan ik mijn aankomende week in. De vaste afspraken schrijf ik op, zoals zwemles van de jongste of karate les van de oudste. Ook wanneer de boeken-tasssen en de gym-tassen mee naar school moeten schrijf ik hierin op.
Verder zet ik op zondag mijn maaltijden voor de week vast (ik 1x per week een Hello Fresh box, zo hoef ik niet na te denken over mijn maaltijden) en schrijf ik alle taken op die ik deze week wil doen. Alle taken die in mij opkomen verzamel ik in mijn verzameltemplate en hier haal ik de taken uit die ik minimaal de komende week gedaan wil hebben. Wanneer deze taken klaar zijn heb ik altijd nieuwe taken in mijn verzameltemplate staan. Zo loop ik niet vast en hoef ik nooit te bedenken wat ik nog meer kan doen.

 

Hoever plan jij je doelen vooruit? Focus jij je voornamelijk op korte termijn doelen (< 1 jaar) of richt jij je peilers voornamelijk op je lange termijn doelen (>2 jaar).

Vooralsnog plan ik niet zo heel ver vooruit. Uiteraard weet ik nu al dat ik de komende jaren gewoon planners wil blijven uitgeven en ik weet welke stappen ik daarvoor moet ondernemen en wanneer ik wil starten met de pre-sale. Verder vind ik het nog heel moeilijk om mijn zakelijke doelen verder weg te vast te zetten. Ik zit nog zo in de start-up fase van Flow Planners en alles is nog zo aan het ontwikkelen dat ik geen idee heb wat ik over 5 jaar allemaal doe. Mijn doelen werk ik meestal voor een kwartaal uit en dit combineer ik met mijn maandelijkse sprints.

Priv√© plan ik overigens wel verder in! Zo weet ik echt wat mijn doelen en dromen zijn. Ik ben nu bezig om deze in een mooie tijdlijn te zetten en om er financi√ęle doelen tegenover te zetten.

 

Wat is jouw ultieme plantip?

RELAX! Je kan je dagen zo ontzettend strak inplannen, maar het loopt toch nooit precies zoals jij wilt.
Je wordt ziek, je kindje wordt ziek, internet valt uit, afspraak wordt gecanceld, je staat in de file, enzovoort. Daarom is het handig om een paar vaste taken in te plannen en verder af te gaan op je gevoel. Ik geloof zelf heel erg in het plannen vanuit een innerlijk balans. Werken vanuit het willen in plaats van vanuit het moeten. Zo heb ik regelmatig creatieve taken, maar wanneer ik echt niet kan “produceren” heeft het totaal geen zin om hier mee door te gaan. Ik kijk daarom van moment tot moment welke taak het beste bij mij gaat passen in het komende moment.

 

Best grappig eigenlijk, zo’n interview met mezelf! Binnenkort volgen de interviews met de gebruikers van de Flow Planners!

2 Reactie's
 • Yvonne Stegeman
  Geplaatst op 18:40h, 05 juni Beantwoorden

  Geweldig leuk om zo meer over jou te lezen. Bedankt

  • Marloes
   Geplaatst op 07:42h, 06 juni Beantwoorden

   Dank je Yvonne!

Geef een reactie