Over

Yes! Super leuk dat je hier een kijkje neemt om te ontdekken wie ik eigenlijk ben. Mijn naam is Marloes de Jong. Ik woon in Stellendam, ik ben getrouwd met John en samen hebben wij twee hele lieve jongens, Thijs en Daan. 

 

Ik ben expert op het gebied van planning, het intrigeert mij mateloos! Inmiddels weet ik alles over wat een goede planning maakt of breekt; namelijk of jij helder hebt of je bereid bent om dat te doen wat nodig is om je doelen te behalen. Dit onderwerp laat me niet los.

Maar dat is niet altijd zo geweest. Altijd was ik bezig met het helpen van anderen, kon ik het niet uitstaan wanneer dingen niet logisch waren (oke, in mijn ogen dan…).

Ik was vooral onzeker over mijzelf; over wat ik kan en wat ik nu eigenlijk echt wilde.

Marloes de Jong

Toen ik jong was riep ik al dat ik later  met dieren wilde werken. Het was dan ook geen verrassing dat ik een opleiding ging volgen om paraveterinair (dierenartsassistente met papiertje) te worden. Ik heb na mijn opleiding een aantal jaar in die functie gewerkt. Voor velen een droombaan! Mijn omgeving keek dan ook raar op toen ik uiteindelijk besloot te stoppen met mijn werk bij de dierenkliniek. Er speelden meer redenen mee waarom het niet meer bij mij paste; als ik er nu op terugkijk, stak het gevoel dat ik beperkt was in mijn vrijheid er boven uit.

 

Wanneer iets niet goed gaat wil ik het oplossen. Ik hou van optimaliseren en verbeteren, maar daar was in mijn werk toen geen ruimte voor. Daar begon ook mijn zoektocht. Wat wil ik dan wel? Ik vind namelijk zoveel leuk, een echte multipassionate dus!  In de periode daarna gebeurde er van alles; ik werkte in de horeca, direct selling, deed veel aan persoonlijke ontwikkeling, mijn zoon Thijs werd geboren, ik kreeg een postnatale depressie, werd 2 jaar later zwanger van de tweede en wegens medische omstandigheden ben ik tijdelijk gestopt met werken.

 

Het ondernemerschap bleef knagen. Overal zag ik kansen en mogelijkheden in, maar ik was het zoeken naar wat écht bij mij past en wie ik ben inmiddels wel zat. Ik was de 30 gepasseerd, dus ik vond dat het wel tijd werd dat ik dat had uitgevogeld. How little did I know…

 

In die tijd las ik veel “zelfhulp boeken”. Mijn zelfvertrouwen groeide, en ik ging mezelf steeds meer begrijpen. Maar nog steeds wist ik niet wat ik nu eigenlijk echt wilde. Ik praatte hier veel over met mijn man en een goede vriendin. Stiekem kwam al 3 jaar lang steeds het idee in mij op;  “als ik een planner zou maken dan …” en al 3 jaar lang onderdrukte ik deze gedachten. Zeg nou zelf; een paraveterinair die opeens een product gaat ontwikkelen, niet een heel logische stap.

 

Maar als ik iets heb geleerd in die periode, is dat ideeën niet voor niets steeds naar boven komen.

 

En hoe eng het ook is, ik heb de stap genomen en ik ben er keihard voor gegaan. Ik wil alles uit het leven halen. Ik wil later niet in het bejaardentehuis zitten, met de gedachte “had ik maar…”

 

Door hard werken, intensief samenwerken met een aantal andere ondernemers en door het constant voelen/finetunen van waar ik nu gelukkig van word, ben ik uiteindelijk tot de kern gekomen! Planning, de intrinsieke motivatie die ondernemers beweegt, het creatief oplossend meedenken met net zulke gepassioneerde alles-leuk-vindende-onderneemsters, dat is wie ik ben. Ondernemers helpen om van hun dromen daadwerkelijk doelen te maken zodat ze weer vanuit vrijheid en met vol vertrouwen kunnen ondernemen. Want dat is toch de belangrijkste reden waarom we ondernemer zijn geworden!

 

Weetjes over mij:

  • Ik ben gek op Sushi, gezelligheid en mensen.
  • Ik laad het beste op wanneer ik ALLEEN ben.
  • Ik ben enorm chaotisch, de planner komt voor uit een enorme behoefte aan structuur en overzicht
  • Ik heb een hekel aan het huishouden, maar ja… wie niet.
  • Ik kan er slecht tegen wanneer dingen ander lopen dat ik had gepland, maar heb hier wel mee leren dealen.

 

Denk jij nu, DAT WIL IK OOK! Weet dat je niet alleen staat. Ik ben er speciaal om jou te helpen. We starten altijd met een strategiesessie.  We gaan samen actief de slag met jouw wirwar van gedachten, maken we er een top concept van en help ik je bij de uitvoering. Klinkt goed toch! Stuur me gerust even een mailtje naar marloes@flowplanners.nl of bel me op 06-40266987 en dan bespreken we de mogelijkheden!

 

Liefs,

Marloes

P.s. om duidelijkheid te scheppen tussen mijn planner en “mij die jou helpt” heb ik een tweede website in het leven geroepen. Op www.marloesdejong.eu vind je alles over Multipassionates, mijn persoonlijke ervaringen en de trainingen waarbij ik jou kan helpen.