Pluk de dag.

Pluk de dag.

Je herkent het vast wel! Weken, zo niet maanden, of misschien wel het hele jaar, heb je keihard gewerkt om van 2017 jouw jaar te maken. En dan opeens is het jaar voorbij. Tenminste, bijna! Het is al weer kerst en einde komt nu wel echt heel dichtbij. Over 1 week is het al weer 2018. Zelf vind ik het best vreemd om van een drukke werkperiode te vervallen in een periode van rust. Zomaar alles loslaten, dat kan ik niet en om eerlijk te zijn, ik wil het ook niet. Ik hou van wat ik doe, waarom zou ik dan alles laten vallen. Toch besteed ik mijn tijd wel anders.

Quote: Enjoy

 

Mijn man en kinderen hebben vakantie, we vieren de verjaardag van mijn nichtje en we hebben twee super gezellige kerstdagen met de familie, dus ik geniet volop. Toch is de druk van het “moeten” er even af. Niet meer haasten naar school vroeg in de ochtend. Geen sportlessen en speelafspraakjes voor de kinderen. En het feit dat mijn man thuis is geeft ook veel meer rust. We kunnen de taken zo nu en dan van elkaar overnemen, waardoor je tijd krijgt voor andere dingen. De mentale rust die hierdoor ontstaat, in combinatie met het einde van het jaar, maakt het tot het perfecte moment om eens stil te staan bij het afgelopen jaar, maar zeker ook bij de toekomst!
Het fenomeen “nieuw jaar, nieuwe start” zit diepgeworteld. Al ben ik niet de persoon die perse mee doet aan goede voornemens, voel ik toch ook ik dat ik dingen anders wil doen in 2018.

 

Terwijl ik net de tekst hierboven heb geschreven dwalen mijn gedachten af. Ik open facebook en ik lees een bericht en… plotseling lijkt het alsof de tijd even stil staat. Een lieve jonge vrouw, twee weken geleden bevallen van een prachtige dochter, afgelopen vrijdag plotseling overleden. Slechts 30 jaar jong. Al heb ik haar al heel lang niet meer gezien, het raakt me enorm…

Om eerlijk te zijn, lieve mensen, ik kan me er voor nu even niet meer toe zetten om een leuke gezellige en positieve blog te schrijven. En aangezien deze blogs echt een verlengstuk zijn van mij, wil ik het hier voor vandaag bij laten.

 

“Geniet van het leven,
Geniet van iedere dag.

Sta stil bij wat je hebt,
Bedenk wat je hebben mag.

Haal alles uit de dag, iedere keer weer,
Want ooit bestaat morgen niet meer.

Wees dankbaar en bedenk dan,
Al het moois wat jij hebben kan.”

-XOXO-

 

Geen reactie's

Geef een reactie