Uitstelgedrag, hoe deal ik ermee?

Uitstelgedrag, hoe deal ik ermee?

Vraag me niet waarom, maar ik vind het Engelse woord veel fijner: Procratination. Misschien wel omdat het sjieker klinkt, waardoor het opeens veel minder negatief lijkt. Maar oké, to the point (sorry ;-).

Uitstelgedrag is best een dingetje wat je soms zwaar kan nekken en wat best even wat aandacht verdiend. Afgelopen week was ik namelijk ook best het nodige aan het uitstellen. En terwijl ik me ervan bewust was en ik het écht door had kon ik mezelf niet tot de orde roepen en de oorzaak achterhalen.
Tot een paar dagen geleden!

Ik merkte dat ik mezelf eigenlijk aan het Uitstelgedragsaboteren was. Ik werkte mezelf tegen. Ik hield mezelf tegen om door te groeien naar “The Next Level”. Maar waarom? Was is “The Next Level”? Waarom ben ik er zo bang voor.

Ben ik bang voor het onbekende?
Ben ik bang voor wat mensen van mij zullen denken?
Ben ik bang om te falen?

Ik denk dat het misschien wel een combinatie is van alles een beetje. Maar waarom zou ik het dan doen?

WAAROM NIET?

Dat vraag ik me dan gelijk af, want wanneer ik denk aan alle mensen die ik kan helpen, inspireren en motiveren. Als ik nadenk over het verschil wat ik kan maken word ik helemaal blij. De energie gaat stromen. De passie laait op! En daarom ga ik het doen. Daarom ga ik de stappen zetten die mij aanzetten tot actie.

Eén van die stappen was het vertellen aan de wereld dat ik ga starten met het geven van webinars. Dit werkt voor mij als een stok achter de deur. Het voelt namelijk als een soort van gezichtsverlies om dat pas over 2 maanden te starten met een webinar. Zo creëer ik mijn eigen deadline.

De tweede stap was het aanschaffen van een losse webcam. De webcam op mijn laptop is namelijk al lang kapot en dit ging me steeds meer inrriteren. Constant focussessies uitvoeren met een tablet die steeds omvalt of half scheef staat. Of live sessies op mijn telefoon. Het werkt gewoon niet fijn. Dus, nieuwe webcam it is! Het voordeel is dan dat ik het wil gaan gebruiken! Ik hou van nieuw en ik hou van fijne goedwerkende techniek. Door dit aan te schaffen creëer ik het verlangen om hiermee aan de slag te gaan.

Ik heb het verlangen groter gemaakt dan de angst!

Ben ik dan ook gelijk van de angst af? Nee, natuurlijk niet! Maar ik besef me ook dat het erbij hoort én ik heb het verlangen groter gemaakt dan de angst. Dát is ook wat mij gaat helpen om de stappen te nemen die horen bij mijn dromen.

Speciaal voor jullie heb ik ook nog een blog/tekst opgenomen. En eerlijk is eerlijk. Dit is voor mij een behoorlijke stap buiten mijn comfortzone!

Veel luisterplezier!

 

4 Reactie's
 • Yvonne Stegeman
  Geplaatst op 19:30h, 16 oktober Beantwoorden

  😀😀😀 wat heb je mij onlangs nog geleerd?
  Durf stappen te zetten. Gewoon gaan doen!

  En zie daar! Ook jij hebt wel eens een klein zetje in de juiste richting nodig.😀😀

  Ik zeg: goed bezig en zet’m op!

  • Marloes
   Geplaatst op 08:50h, 17 oktober Beantwoorden

   Jaaaa Yvonne! Momenteel neem ik zoveel stappen buiten mijn comfortzone dat ik mezelf soms ook even een schop onder de kont moet geven :-D.

   Maar eh… Wat vond je van de audio. Dat was namelijk de grote stap!

 • kim de Jong
  Geplaatst op 11:07h, 03 december Beantwoorden

  Heel mooi Marloes, vol op de ACTIE in! Je bent een topper en zie graag nog veel meer van je 🙂

  • Marloes
   Geplaatst op 11:22h, 03 december Beantwoorden

   Aah wat lief! So much more to come dus ik ben helemaal blij :-D.

Geef een reactie