Van comfortzone naar magische zone, hoe doe je dit?

Van comfortzone naar magische zone, hoe doe je dit?

Comfortzone. Je weet wel, die plek waar je je enorm op je gemak voelt en waar je het idee hebt dat je de hele wereld aankan. Lekker onder een dekentje op de bank, terwijl je net je favoriete serie op Netflix hebt gestart (mijn guilty pleasure!!).
Ondertussen pak je nog een kop thee en kruip je weer terug op de bank. Niets is zo fijn als het oude vertrouwde, maar is het nou wel echt zo fijn? Gaat het jou helpen om de volgende stap te zetten met jouw bedrijf?

Do you believe that life begins at the end of your comfortzone

 

Hoe fijn een comfortzone ook aanvoelt, het is zooo killing voor je bedrijf wanneer je hier in blijft hangen en daarbij is het ook nog eens super saai. Je weet precies wat er gaat gebeuren. Voorspelbaarheid op en top. Je komt in een sleur en alle inspiratie wordt uit je gezogen!

Aan de andere kant van de medaille heb je ook de thrill seekers. Die kicken op een adrenaline rush en doen de hele dag niets liever dan het randje opzoeken (en er het liefste nog overheen gaan).
Is dat het dan?

 

 

Zelf geef ik toch echt de voorkeur aan balans. Zo nu en dan heerlijk bubbelen in mijn comfortzone, vervolgens werken waarbij ik mijn hoofd goed kan gebruiken, met de nodige creatieve uitspattingen om vervolgens bij tijd en wijlen toch echt uit mijn comfortzone stappen. En weet je wat het leuke is? De grens van jouw comfortzone wordt iedere keer weer verlegt! Waar je het eerst misschien Spaans benauwd kreeg bij alleen al het idee aan een facebook life, sta je later misschien wel op een podium om voor een groep mensen jouw expertise te delen. Hoe cool!

De grens van jouw comfortzone wordt iedere keer verlegt.

Wat jij eng vind of wat niet hangt af van de fase waarin jij zit in je leven. Ben jij al de nodige keren de strijd aangegaan met jouw comfortzone of hou je nog heel erg vast aan het veilige bubbelen?

In welke fase je je ook bevindt er zijn altijd weer nieuwe uitdagingen en mogelijkheden om je comfortzone op te rekken!

Drie verschillende fases.

Wanneer ik denk aan comfortzone en het daar uit stappen denk ik aan drie verschillende fases. Je hebt de veilige comfortzone, daar hebben we het al over gehad.
Daarna komt de oefenzone. De oefenzone is de zone waarin we de eerste babystapjes zetten in de richting van de “grote mensen stappen”. Dit zijn veelal nog niet dé stappen die voor de magie gaan zorgen binnen je bedrijf, toch zijn ze onmisbaar. Ze liggen ten  grondslag aan de stappen uit het echte werk. Wanneer je deze eerste stappen zet én je komt erachter dat ze eigenlijk toch niet zo eng waren als je van tevoren had gedacht, of je blijkt er toch wel heel goed in te zijn, zal dit vertrouwen geven. Vertrouwen om nog verder uit je comfortzone te treden.

Hieronder een aantal oefeningen uit de oefenzonde.

Comfortzone

 

Oefenzone inspiratie.
 
– Praat met 5 willekeurig onbekende mensen
– Bel een oude bekende op met wie je al lang niet hebt gesproken
– Ga een dagje werken in een onbekend café in een onbekende plaats
– Volg een cursus die je normaal nooit zou volgen en laatje inspireren
– Bestel iets in een restaurant wat normaal nooit zou bestellen
– Lees een boek die je normaal niet zou lezen

 

Wanneer de oefenzone bekend terrein is wordt het tijd om echt uit je comfortzone te stappen. Ik geloof dat iedereen op deze aardbol bijzonder is en iedereen dat kan bereiken wat je wilt, zolang je het maar echt wilt. Wanneer je écht wat wilt bereiken en je bovenal van diep van binnen weet waarom je dat wilt bereiken, dan wordt het tijd voor de “grote mensen stappen” en die zijn eng…

Ook ik hik hier nog tegen aan. Toch weet ik dat ik binnenkort dé stappen ga ondernemen om in de magische zone terecht te komen. Dit doe ik niet alleen, gelukkig. Ik heb iemand nodig die mijn over de streep trekt. Die me net dat duwtje in de rug geeft (of een flinke schop onder mijn …).
Bij Kim de Jong van House of tax  ga ik samen met een groep andere inspirerende dames de uitdaging aan. In maart starten de ‘Badass Miracle Master Minds” (hoe verzint zij toch altijd van die te toffe namen). Gedurende de 10 dagen gaan we aan de slag met onze Soulgoals en onze financiële business planning en we sluiten dit op 21 maart af tijdens een te gekke Master Minds sessie in een über toffe locatie, een penthouse in Amsterdam!

En damn! Wat heb ik hier zin in. Ik kan echt niet wachten om aan de slag te gaan. Het wordt namelijk voor mij en voor Flow Planners tijd voor “the next level”.

 

Check dit toffe penthouse dan!

Penthouse Amsterdam

Koud water vrees…

Tegelijkertijd vind ik het ook eng… Ik ken Kim d’r aanpak inmiddels een beetje en ik ben bang dat ik vaak uit mijn welbekende comfortzone getrokken ga worden (en ja, daar zie ik ook wel een beetje tegenop). Daarbij ga ik kennis maken met andere inspirerende vrouwen en dan komt de angst voor het “niet goed genoeg” zijn ook om de hoek kijken. Grote bullshit uiteraard, maar dit is een erfenis waarmee ik nog aan het afrekenen ben. Hoewel ik weet dat het bullshit is, is het gevoel nog niet volledig verdwenen (en dit typen en delen met jullie is ook al eng…). Toch ga ik er voor, omdat ik weet waar ik heen wil en waarom en dan zijn die stappen buiten mijn comfortzone onvermijdelijk. Iets met “practise what you preach”…

Toch heb ik ook al de nodige stappen buiten mijn oefenzone gezet de laatste tijd en weet ik uiteraard ook welke stappen ik nog meer kan/moet zetten. Daarom heb ik hier ook alvast een opsomming van een aantal stappen uit de “magische zone”.

MAGISCHE ZONE

– Ga life op facebook (op een openbare locatie)
– Schrijf je ultieme doelen op, zonder grenzen… WAT WIL JE NU ECHT!
– Geef een webinar waarin je je kennis deelt
– Spreek in het openbaar voor een groep mensen
– Vraag om hulp wanneer je zelf niet verder komt
– Bel een potentiële klant die je heel eng vindt
– Bel je klanten persoonlijk op en vraag om feedback
– Reken uit hoeveel inkomsten jij nodig hebt om je droomleven te kunnen betalen

Zoals je al hebt kunnen lezen ben ik zelf ook nog lerende, maar doe ik er momenteel alles aan om uit mijn comfortzone te stappen om vervolgens in mijn magische zone te belanden, want zeg nou zelf. We willen toch allemaal daar zijn, waar de magie begint?!

Nu ben ik natuurlijk wel heel erg benieuwd wat jij doet om die stappen buiten je comfortzone te zetten. Deel jouw stappen!

 

Geen reactie's

Geef een reactie